PASRELIEF MEMBAWA KASIH SAYANG

Kegiatan kemanusiaan membawa kelegaan yang sangat diperlukan kepada insan insan yang menderita, tersepit, menempuh kepayahan akibat perbuatan manusia atau bencana alam.
.
Di sana mangsa-mangsa meletakkan harapan, kasih sayang, kepercayaan dan penghargaan kepada aktivis kemanusiaan dan pertubuhannya. Di sana juga agenda gerakan kemanusiaan disemai dan dihidupkan.
.
PASRelief bersama gerakan Islam seluruh dunia berganding bahu mengisi ruang yang ada untuk membawa rahmat Islam kepada seluruh alam. Kehadiran PASRelief dalam kegiatan kemanusiaan selaras dengan syariat Islam untuk menyalakan obor Islam membantu sesama insan, menyelamatkan nyawa, meringankan derita, memberi perlindungan, makanan, tempat tinggal, pakaian, pendidikan serta mengembangkan kebaikan dan kebajikan.
Apatah lagi, dewasa ini, kebanyakan subjek humanitarianisme adalah umat Islam sendiri yang menjadi mangsa dalam peperangan, penindasan, penghapusan etnik, genocide, penjajahan dan bencana alam.
.
Sumbangan kebajikan dan curahan kasih sayang ini kami sampaikan daripada Tuan Puan kepada mereka. Jom menyumbang bersama dengan kami. Boleh tekan link di bawah.